INFRAPANEL – BVF NG infrapanelek

Infrapanel, BVF infrapanelek, az új karbonszálas technológia

Infrapanel graphit-polymid fűtőbetéttel, falra, mennyezetre

Infrafűtés BVF infrapanelek.  Az infrafűtés legelterjedtebb technológiai megoldása, mely az 1980-as évek óta része a hagyományos és modern épületgépészetnek. Az infravörös sugárzás az 1800-as évek óta ismert,  fűtéscélú felhasználása is közel 40 évre tekint vissza.

Az infrafűtés közben minden szobahőmérsékletű marad, mert folyamatos hőmérséklet kiegyenlítődés történik. Azaz jól méretezett infrapaneles rendszernél nemcsak ott van meleg, ahol a panel működik! Egy hagyományos fűtésrendszer esetében ez pont fordítva van, csak a levegő lesz jó hőmérsékletű, minden más szerkezet hidegebb marad, hőt von el.

A hideg falak hőt vonnak el a helyiségtől és komfort vesztést okoznak. Fontos tudni, hogy a helyiség levegője nem magától hűl ki, azt a hideg szerkezetek (falak, födémek, nyílászárók) hűtik vissza. Itt van fontos szerepe az infrafűtésnek, mely a szerkezeteket melegíti fel elsőnek, majd ezen szerkezet melegítik fel a helyiség levegőjét.

Infrapanelek szerkezeti felépítése

Fűtőelem: A Nano-technológiás fűtőelem, amely önmagában is infrasugárzó az infrapanelek fő alkatrésze. Tekintve azonban, hogy a hőleadás felületen történik szintén fontos szempont, hogy a végső felület az infravörös sugárzás közvetítésére, sőt annak hatékonyságának növelésére is alkalmas legyen.

Az infrapanelek hősugárzási tartománya a fűtőelem, annak hőmérséklete és a speciális hőleadó felület összességéből adódik. A BVF NG panelek hőleadása a sugárzó fűtések csoportjába, azon belül pedig az FIR (Far Infra Red) tartományba esnek.

A hősugárzás minden tárgyban, testben, épületszerkezetben elnyelődik és mivel a zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos, így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt. Ezáltal a valós hőmérsékletnél 2-3°C-al magasabb hőérzet alakul ki.

Hőleadó felületA 90-es évek végén ismert és az akkori technológia csúcsát képező szilicium-kristály felület ( olcsóbb helyettesítő anyaga a “kerámiaszemcse” festék ) rövid távú anyagváltozása (száradás-nedvszívás) és elszíneződése elengedhetetlenné tette a technológia tovább fejlesztését, ez a tökéletesítésre szánt fejlesztési folyamat tette lehetővé az új generációs infrapanel kifejlesztését.

BVF infrapanel - GRAPHIT-POLYIMID FŰTŐBETÉT

A BVF infrapanelek  Graphit-Polyimid fűtőbetétje minden eddiginél üzembiztosabb extrém körülmények között is, hőleadása egyenletesebb.

Hősugárzási tényező (alfa érték)Más néven anyagminőség. A hőleadó felület, mely az új generációs infrapanelek esetében már maximális hősugárzási tényezővel rendelkező nano-ezüstöt és szilíciumot tartalmazó ötvözet, a jelenleg ismert leghatékonyabb megoldás.

Hátlap: Az új generációs infrapanelek hátlapja a benne található reflexiós rétegnek köszönhetően a hősugárzás közel 100%-át képes visszaverni párára érzékeny hőszigetelés alkalmazása nélkül.

Vezérlés: A vezérlő elektronika a sugárzó panel 5 különböző pontján mér felületi hőmérsékletet így kizárt az esetleges túlmelegedés (letakart hőleadó felület, meleg levegő feltorlódása) . (Túlmelegedés elleni védelem)

Keret: Eloxált alumínium

Hőleadás tartománya

A F.I.R. vagy más néven a távoli infravörös sugárzás a hősugárzás egy hosszú hullámhosszú változata. Ezt gyakran helytelenül azonosítják (hasonlítják) a napsugárzással. A napsugárzás nemcsak jótékony infra, hanem egészségre ártalmas UV és mikrohullámú sugarakat is tartalmaz.

Ezzel szemben az infrapanelek működése során kizárólag hosszúhullámú sugárzás jön létre (15-1000 µm), mely hullámhossz tartomány inkább közelít egy cserépkályha által leadott hőre, mint a napsugárzás intenzív különböző tartományú sugaraira.

Infrapanelek - működési elv

BVF NG sugárzó fűtés oldalfalon vagy mennyezeti síkon elhelyezve, a teljes komfortzónát melegíti, kellemes a valós hőfoknál magasabb hőérzetet kialakítva. A hősugárzás minden tárgyban, testben elnyelődik és mivel zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos.  Eközben a sugárzó hő számos élettanilag kedvező hatást gyakorol az emberi szervezetre.

Mi a különbség  az NG series és a hagyományos infrapanelek között?

BVF NG Series infrapanel családja Nano-ezüst technológiás carbon fűtőelemének köszönhetően a korábban elterjedt hagyományos kerámiaszemcsés infrapanelekhez képest magasabb hatásfokot biztosít.

A németországi kutatóközpontban kifejlesztett, nemzetközi szabadalommal védett speciális reflexiós réteg a hátoldalon szinte 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást!

A korábbi 2010-2012-ig gyártott kristályszemcsés kivitellel (BVF IP Series new age crystal) szemben könnyedén tisztítható, felülete extrém körülmények között is ragyogóan fehér marad.

Az új generációs panelekhez fejlesztett vezérlő elektronikának köszönhetően a működési élettartam valóban korlátlan.

Az NG Series hőleadó felülete üzemi hőmérsékleten enyhén domborodik maximalizálva a besugárzási tartományt!

Osztrák gyártású a BVF NG keret nélküli üveg és tükör felületű design infrapanel

A BVF keret nélküli prémium üveg és tükör kivitelű infrapanel család ideális választás exkluzív lakások, nappalik, fürdőszobák és üzlethelyiségek önálló vagy kiegészítő fűtéséhez.

  • p5 technológiás panelek kisebb felületen és optimalizált hőmérsékleten képesek leadni ugyanakkora hősugárzást magasabb hatásfok mellett!
  • Az új generációs fűtőpanelek nem kizárólag a hőleadó felület (sík, tisztítható) optimalizálásában sokkal inkább a Nano-technológiás carbon fűtőbetétben és az 5 pontos érzékelővel ellátott intelligens vezérlőrendszerben térnek el a korábbi modellektől.
  • BVF NG infrapanelek CE és TÜV minősítéssel is rendelkeznek.
  • Elektroszmog mentes termék.
  • Nemcsak mennyezeten illetve falon helyezhető el könnyedén a rejtett rögzítőrendszernek köszönhetően, hanem mobil kivitelben is kapható. A panelcsomag minden rögzítőelemet, felrakó sablont tartalmaz!
  • A 60×60 cm-es szabvány méretű infrapanelek kazettás (Armstrong) álmennyezetben is rögzíthetők, így egyszerűen és gyorsan telepíthető kereskedelmi és irodai terekbe is.