Infrafűtés vezérlés, termosztátok, gazdaságos használat

Infrafűtés vezérlés, termosztátok

Az infrafűtés vezérlés a gazdaságos használat feltétele. Az infrafűtési rendszerek nagy része (infrapanel, sötétsugárzók, hősugárzók) nem tartalmaz saját termosztátot, de valamivel szükséges őket szabályozni a gazdaságos működés és egyenletes hőmérséklet elérése érdekében, így ezzel is külön fejezetben foglalkozunk.

1. Padlószenzoros termosztátok

Infrafűtés vezérlés falba építhető termosztáttal. A termékeink között található duplaszenzoros termosztátok nemcsak padlófűtések vezérlésére alkalmasak, hanem  infrapanelek és infrafűtések vezérlésére is, főleg, ha a kábelezést rejtetten a falban elhelyezett csövekben kívánjuk megoldani. Ilyenkor egyszerűen a padlószenzort nem kötjük be!

Nagy teljesítményt (16Amperesek) képesek kapcsolni (3600W), azaz pl. egy 25-30 m2-es szoba fűtésének 4x600W infrapanel-rendszerét képesek vezérelni.

Például a BVF 801 programozható szobatermosztát alkalmas minden típusú elektromos fűtés és elektromos padlófűtés vezérlésére. A BVF termosztátokra jellemző nagy teljesítményű teljesítménykapcsolóval szerelt hátoldal extrém igénybevétel mellett sem melegszik fel, valós hőmérséklet érzékelés pontosabb mint valaha. Kiemelő kerettel falon kívül is beépíthető!

2. Infrapanelek, infra sötétsugárzók vezérlése egyszerűen, termosztátos dugalj

Infrafűtés vezérlése  BVF 23FA jelű szobatermosztáttal. Ideális megoldás ha nincs lehetőség az elektromos hálózat átalakítására, fali szobatermosztát elhelyezésére.

A termosztát egy vevő, és egy hordozható adó egységből áll.

A vevő egység (adapter) szabvány földelt villásdugó fogadásra alkalmas, így akár infrapanelek vagy más elektromos fűtőtestek vezérlésére is alkalmas.

Elsősorban egy fűtőtest vezérlésére használható, mivel általában az infrapaneleken és  a sötétsugárzókon is van dugvilla, de természetesen több készülék is beköthető, mert 16A-t , azaz 3600W teljesítményt képes vezérelni.

Az új fejlesztésű BVF 24FP termosztáttal pedig közvetlenül vezérelhető RF jellel a bVF NG infrapanel. (az infrapanelhez kell csatlakoztatni aa 24P modemet és rádiójellel vezérelhetjük.)


3. Infra fűtőtestek, infrapanelek vezérlése rendszerben, akár WIFI-s távoli eléréssel

BVF N1 Netmostat és a BVF 801 szobatermosztátok is önállóan programozható szobatermosztátként működnek.

Már nem szükséges a Heato rendszernél megszokott box, ezek a termosztátok önállóan is képesek a wifi rendszeren működni. A termosztátot internetes eléréssel – WIFI kapcsolattal – vezérelhetünk Andriod és iOS alkalmazással.

A BVF 801 és N1 termosztát egyszerűen csatlakoztatható minden típusú routerrel, beüzemelés nem igényel szakembert, házilag elvégezhető akár néhány perc alatt. A MyBVF alkalmazás felhasználói felülete minden okos készüléken megfelelő kezelhetőséget nyújt. Minden Android és iOS alatt futó okos eszközről elérhető.

Szaküzleteink, bemutatótermeink ide kattintva:  SZAKÜZLETEK


4. Infra fűtőtestek vezérlése egyszerű kapcsolóval vagy időkapcsolóval

 Zónafűtések vezérléséhez elég lehet egy egyszerű kapcsoló is (csak akkor fűtünk, amikor ott vagyunk az adott helyiségben)


infrafűtés webáruház