Infra SÖTÉTSUGÁRZÓ, műhelyfűtés, csarnokfűtés

Infra sötétsugárzó - műhelyfűtés, csarnokfűtés, teraszfűtés gazdaságosan

Az infra sötétsugárzó infrafűtő készülék különlegesen ötvözi az infrasugárzók és infrapanelek előnyeit.

A cégünk által forgalmazott JH elektromos fűtőtest infrasugárzó panelje speciális alumínium ötvözetből készült, melynek felületét különleges, galvanizált bevonat fedi. Íves kialakítása nagy szögben teríti a meleget! A hátoldal elegáns eloxált bronzszínű alumínium.

Az infrasugárzó készülékektől elvárható módon, nagy teljesítményének köszönhetően azonnal és hatékonyan fűti fel környezetét. A sugárzó panel belsejében találhatóak a fűtő elemek, ezáltal a hagyományos infrapanelekhez hasonlóan nem bocsátanak ki magukból fényt.

Felületi hőmérsékletük azonban magasabb, 300-350 C fok is lehet, ezért az elhelyezésnél fokozottan ügyeljünk a védőtávolságokra!

Vízálló: IP65
Biztonságos: túlmelegedés elleni védelem
Gazdaságos: nincs karbantartási költség
Energiatakarékos: egyenletes hőeloszlás, nincs hőveszteség

Ezen új gyártási technológiának köszönhetően az olyan területeken is szívesen alkalmazzák, ahol a világító infrasugárzók helyett eddig a lassabb hatékonyságú infrapaneleket használták ( pl. filmforgatások/fotózások helyszíne, templomok, irodák, lakások, raktárak, szerelőműhelyek, istállók stb.)

Az akár kültéri használatra is alkalmas infrasugárzó falra vagy mennyezetre szerelve egyaránt működtethető! Egyszerűen felszerelhető konzolja segítségével különböző szögekben állítható is a sugárzási szög.

A JH infra sötétsugárzó több teljesítményben is elérhető : 1000-1800-2400-3200-4000W. Több modellben (alap és wifis termosztátos) gyártják, így a különböző igényeket is képesek kielégíteni.

Infra sötétsugárzó előnyei az infrapanelekhez képest

– a sötétsugárzók bordázott felszíne miatt az infrapanelek sík felületével szemben sokkal nagyobb fajlagos felületről szórják az infra sugarakat, a hosszúkás forma révén pedig nagyobb terület besugárzására képesek, így egyszerre nagyobb terület fűtését teszik lehetővé
– az infra sötétsugárzók dönthető falikonzollal kerülnek felszerelésre, így az infrapanelek fix telepítésével ellentétben bármikor változtatható a besugárzási terület
– az infra sötétsugárzók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, ami a magasabb felületi hőmérséklet eléréséhez szükséges. A magas felületi hőmérséklet a nagyobb hősugárzási teljesítményt, tehát az intenzívebb és irányítottabb fűtést eredményezi (250-350 C fok).

Az alap kivitelű infra sötétsugárzók nem tartalmaznak termosztátot, így a vezérlésüket termosztáttal vagy zónafűtés esetén direkt kapcsolóval vagy pl. fotocellás vezérléssel gazdaságos megoldani. Nagyobb területeknél ezek használata javasolt.

Teraszfűtésnél vagy néhány darab alkalmazása esetén jobban járunk a wifis 13W sötétsugárzóval, mert azon termosztát is van, távolról is vezérelhető, illetve távirányítót is kapunk a beállításhoz, sőt a teljesítmény is változtatható!

A nagyobb teljesítmény miatt a felfűtési idő is jóval gyorsabb!
– Ugyanolyan hősugárzási teljesítmény eléréséhez kevesebb infra sötétsugárzóra van szükség. Jellemzően a kisebb helyiségek fűtését egyetlen berendezéssel is megoldhatjuk. Így a beruházási költség is jóval kisebb lesz fajlagosan!
– Az infra sötétsugárzó elegánsabb, modernebb megjelenésével stílust adhat lakásának, irodájának, műhelyének, vagy akár a fedett teraszának.