Infra SÖTÉTSUGÁRZÓ, infrafűtés láthatatlanul

Infra sötétsugárzó

infra sötétsugárzók Az infra sötétsugárzó infrafűtő készülék különlegesen ötvözi az infrasugárzók és infrapanelek előnyeit.

Az infrasugárzó panel speciális alumínium ötvözetből készült, melynek felületét különleges, galvanizált bevonat fedi.

Az infrasugárzó készülékektől elvárható módon, nagy teljesítményének köszönhetően azonnal és hatékonyan fűti fel környezetét. A sugárzó panel belsejében találhatóak a fűtő elemek, ezáltal a hagyományos infrapanelekhez hasonlóan nem bocsátanak ki magukból fényt.

Felületi hőmérsékletük azonban magasabb, 300-350 C fok is lehet, ezért az elhelyezésnél fokozottan ügyeljünk a védőtávolságokra!

Vízálló: IPX4
Biztonságos: túlmelegedés elleni védelem
Gazdaságos: nincs karbantartási költség
Energiatakarékos: egyenletes hőeloszlás, nincs hőveszteség

Ezen új gyártási technológiának köszönhetően az olyan területeken is szívesen alkalmazzák, ahol a világító infrasugárzók helyett eddig a lassabb hatékonyságú infrapaneleket használták ( pl. filmforgatások/fotózások helyszíne, templomok, irodák, lakások, raktárak, szerelőműhelyek, istállók stb.)
JH TEC sötétsugárzó szerkezeteAz akár kültéri használatra is alkalmas infrasugárzó falra vagy mennyezetre szerelve egyaránt működtethető.
A JH infra sötétsugárzókat változó teljesítménnyel ( 1000-1800-2400-3200-4000W), több modellben gyártják, így a különböző igényeket is képesek kielégíteni.


Hogyan méretezzük az infra sötétsugárzó fűtőtesteket? MÉRETEZÉS


Előnyök az infrapanelekhez képest:

– a sötétsugárzók bordázott felszíne miatt az infrapanelek sík felületével szemben sokkal nagyobb fajlagos felületről szórják az infra sugarakat, a hosszúkás forma révén pedig nagyobb terület besugárzására képesek, így egyszerre nagyobb terület fűtését teszik lehetővé
– az infra sötétsugárzók dönthető falikonzollal kerülnek felszerelésre, így az infrapanelek fix telepítésével ellentétben bármikor változtatható a besugárzási terület
– az infra sötétsugárzók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, ami a magasabb felületi hőmérséklet eléréséhez szükséges. A magas felületi hőmérséklet a nagyobb hősugárzási teljesítményt, tehát az intenzívebb és irányítottabb fűtést eredményezi (250-350 C fok).

Az infra sötétsugárzók nem tartalmaznak termosztátot, így a vezérlésüket termosztáttal vagy zónafűtés esetén direkt kapcsolóval vagy pl. fotocellás vezérléssel gazdaságos megoldani.

Létezik távirányítós változat is, ahol nemcsak időzíthetünk, hanem a teljesítmény is állítható több fokozatban, így a külső hőmérséklethez igazíthatjuk a készüléket. Ilyenkor persze a termosztát is szükségtelen.

A nagyobb teljesítmény miatt a felfűtési idő is jóval gyorsabb!
– Ugyanolyan hősugárzási teljesítmény eléréséhez kevesebb infra sötétsugárzóra van szükség. Jellemzően a kisebb helyiségek fűtését egyetlen berendezéssel is megoldhatjuk. Így a beruházási költség is jóval kisebb lesz fajlagosan!
– Az infra sötétsugárzó elegánsabb, modernebb megjelenésével stílust adhat lakásának, irodájának, műhelyének, vagy akár a fedett teraszának.

infrafűtés webáruház