Infra fűtőpanel, SOLIUS elektromos fűtőpanelek

Infra fűtőpanel, ATLANTIC SOLIUS fűtőpanelek – fali fűtőpanel infra és konvekciós fűtés egyben

infra fűtőpanel, Atlantic Solius Ecodomo francia elektromos fűtőpanelekAz infra fűtőpanel az egyik legtakarékosabb elektromos, falon elhelyezhető infra fűtőtest Az Atlantic Solius Ecodomo saját termosztáttal, mozgás és szellőztetés érzékelővel!

30 %-os fűtési költség megtakarítása is lehet egy hagyományos elektromos, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!

Az Atlantic francia gyár SOLIUS ECODOMO elektromos fűtőtestje látszólag egy egyszerűbb konvektorra hasonlít. Ha azonban megnézzük a belsejét semmi hasonlóságot nem tapasztalunk!

Konvekciós mód mellett, a nagyméretű alumínium fűtőbetétnek és a perforált takarólemeznek köszönhetően infra sugárzó panelként is működik. Gyakorlatilag egy sötétsugárzó üzemel az infra fűtőpanel belsejében.

Nappalikba, nagy belmagasságú helyiségekbe is használhatók, mert az infrafűtéssel “elkészített” hőenergia nem áramloik fel a mennyezet alá, így gazdaságos a használata!  Ezzel a fűtési móddal elérhető, hogy kicsi legyen a különbség a padló és a mennyezet hőmérséklete között.


Infrafűtés előnyeiről bővebben itt olvashat: INFRAFŰTÉS ELŐNYEI


Atlantic Solius LCD infra fűtőpanelNagy belmagasságú lakások egyszerű és gazdaságos fűtőeszköze!

A fűtést nagy pontosságú elektronikus termosztát vezérli. Design és a külső egyedülálló a Magyarországon kapható fűtőtestek között. Egyszerű a telepítés is. A sugárzó hőt egy perforált felületű acél adja le, ami mögött egy melegített alumínium lemez biztosítja a hőenergiát.

A 2018-as fejlesztésű Atlantic Solius LCD már nem mozgásérzékelős termosztáttal, hanem heti programozásra képes vezérléssel rendelkezik. A konvekciós fűtés részből származó meleg levegő pedig nem elől, hanem közvetlenül felfelé áramlik!

A levegő áramlása miatt az elhelyezés ablak alá (függöny, stb) nem javasolt, inkább tegyük szabad falfelületre, ott kevesebbet fog fogyasztani.

Fontos, hogy dacára a sugárzó (infra) jellegnek, a fűtőpanelek felületi hőmérséklete alig több, mint 60-70 C fok, azaz egyáltalán nem balesetveszélyes! (az infrapanelek felületi hőmérséklete 95-105 fokig terjed)           

 

Atlantic Solius részletrajzElőnyök egyszerűen:

nagyon egyenletes és közvetlen hőeloszlás, kellemes komfortérzés

precíziós vezérlés, mely a lehető legkisebb fogyasztásra ügyel

mozgásérzékelő (Ecodomo típus), mely segítségével a fűtőpanel automatikusan csökkenti az előzőleg beállított hőmérsékletet, ha nem érzékel mozgást: azaz energiatakarékos módba lép, mikor elhagyjuk a lakást vagy lefekszünk este

infrafűtés webáruházECO tárcsa (4 állású), mellyel beállítható az is, hogy szellőztetés alkalmával, ne fűtsön feleslegesen a fűtőpanel

gyerekzár (tárcsa fixálási lehetőség)