Infra fűtőpanel, SOLIUS fűtőpanelek

Infra fűtőpanel, ATLANTIC SOLIUS fűtőpanelek - fali fűtőpanel infra és konvekciós fűtés egyben

Az infra fűtőpanel az egyik legtakarékosabb elektromos, falon elhelyezhető infra fűtőtest.  Az időközben már sajnos kifutott Atlantic Solius Ecodomo saját termosztáttal, mozgás és szellőztetés érzékelővel rendelkezett. Helyette a Solius fűtőpanelből 3  féle is rendelkezésre áll igényszinttől függően.

30 %-os fűtési költség megtakarítása 

is lehet egy hagyományos elektromos, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest!

Az Atlantic francia gyár SOLIUS ECODOMO elektromos fűtőtestje látszólag egy egyszerűbb konvektorra hasonlít. Ha azonban megnézzük a belsejét semmi hasonlóságot nem tapasztalunk!

Konvekciós mód mellett, a nagyméretű alumínium fűtőbetétnek és a perforált takarólemeznek köszönhetően infra sugárzó panelként is működik. Gyakorlatilag egy sötétsugárzó üzemel az infra fűtőpanel belsejében.


Fontos tudni, hogy a sokszor “norvég infrapanel vagy norvég infra fűtőpanel” néven emlegetett fűtőtest valójában se nem infra, se nem fűtőpanel, hanem egyszerű konvektor. Hiszen teljes mértékben konvekciósan működik, semmilyen infra (sugárzó) fűtőegység nincs benne és ezért ne is várjunk tőle a Soliushoz hasonló, “cserépkályhás” hőérzetet!

Az infra fűtőpanel nappalikba, nagy belmagasságú helyiségekbe is gazdaságosan használhatók, mert az infrafűtéssel “elkészített” hőenergia nem áramloik fel a mennyezet alá, így gazdaságos a használata!  Ezzel a fűtési móddal elérhető, hogy kicsi legyen a különbség a padló és a mennyezet hőmérséklete között.

Nagy belmagasságú lakások egyszerű és gazdaságos fűtőeszköze!

A fűtést nagy pontosságú elektronikus termosztát vezérli. Design és a külső egyedülálló a Magyarországon kapható fűtőtestek között. Egyszerű a telepítés is. A sugárzó hőt egy perforált felületű acél adja le, ami mögött egy melegített alumínium lemez biztosítja a hőenergiát.

A 2018-as fejlesztésű Atlantic Solius LCD infra fűtőpanel a sajnos kifutott Ecodomo helyett, már nem mozgásérzékelős termosztáttal, hanem heti programozásra képes vezérléssel rendelkezik. A konvekciós fűtés részből származó meleg levegő pedig nem elől, hanem közvetlenül felfelé áramlik!

A levegő áramlása miatt az elhelyezés ablak alá (függöny, stb) nem javasolt, inkább tegyük szabad falfelületre, ott kevesebbet fog fogyasztani.

Fontos, hogy dacára a sugárzó (infra) jellegnek, a fűtőpanelek felületi hőmérséklete alig több, mint 60-70 C fok, azaz egyáltalán nem balesetveszélyes! (az infrapanelek felületi hőmérséklete 95-105 fokig terjed)      

Már forgalmazzuk a SOLIUS WIFI fűtőpanelt is, amely wifis távoli elérhetősége révén bárhonna szabályozható, a hőmérséklet ellenőrizhető, a fűtés programon kívül indítható! Sőt fogyasztásmérés is rendelkezésre áll.    

Infra fűtőpanel előnyök

  • nagyon egyenletes és közvetlen hőeloszlás, kellemes komfortérzés
  • precíziós vezérlés, mely a lehető legkisebb fogyasztásra ügyel
  • mozgásérzékelő (Ecodomo típus sajnos már kifutott), mely segítségével a fűtőpanel automatikusan csökkenti az előzőleg beállított hőmérsékletet, ha nem érzékel mozgást: azaz energiatakarékos módba lép, mikor elhagyjuk a lakást vagy lefekszünk este – az ATLANTIC ALTIS típusban megtalálható
  • napi/heti programozhatóságú termosztát
  • igény esetén WIFI-s távoli elérés (beépített egység)
  • gyerekzár
Atlantic infra fűtőpanelek