Infrafűtés kalkulátor, árak, infrapanelek méretezése

Infrafűtés kalkulátor, árlista, infrafűtés méretezése

Infrafűtés, infra hősugárzók méretezése, (infrafűtés kalkulátor használata) infrapanelek teljesítményének meghatározása normál belmagasságú lakásoknál általában ugyanúgy történik, mint hagyományos konvekciós elektromos fűtőpaneleknél.

Nem elég belőle kevesebb, hiszen nem jobb a hatásfok, csak a hőérzet. De ha valakinek nem elég a 3 fokkal kisebb belső hőmérséklet, akkor bizony megbosszulja magát az aláméretezés, bármennyire is rengeteg előnye van az infra fűtésnek.

Tehát ilyenkor – FŐFŰTÉSRE – nyugodtan használhatjuk ezt a méretező szoftvert (infrafűtés kalkulátor), katt a képre!

Amennyiben nem biztos a használatban vagy teljes lakás vagy ház méretezéséről van szó, kérem írjanak nekünk!

Ingyenesen méretezzük fűtését itt:  ajanlat(kukac)futesprofi.hu


Nagy belmagasságú terek (raktár, csarnok) fűtésénél már nemigen működik az elterjedt, bár abszolút csak közelítő eredményt adó légm3-enkénti számítás. Itt már az adott csarnok vagy tér akár 8-10 m magas is lehet és térfogatra számolni nem sok értelme van.

Infrafűtés méretezésénél ugyanilyen probléma, ha nem főfűtésre, azaz a teljes helyiség fűtésére méretezünk, hanem zónafűtésre. Ez azt jelenti, hogy egy adott nagy területen belül egy kisebb területen szeretnénk komfortos hőérzetet. Itt már meglepő számok jönnek ki, a szükséges teljesítmény 3-5-szöröse is lehet a főfűtéshez szükséges teljesítménynek.

Egy egyszerű teraszfűtésnél – ha például egy kisebb asztal körül ülő embereknek akarunk meleget -, biztosan nem elég egy darab infra hősugárzót vagy sötétsugárzót elhelyezni, hiába meleg a test első része, ha a hátunk meg lefagy:) Azaz minimum 2 oldalas lesugárzás javasolt.

Itt már alapterületre méretezhetünk, melyhez jó segítség a másik honlapunkon található táblázatos segítség:

IPARI INFRAFŰTÉSEK MÉRETEZÉSE