Infra HŐSUGÁRZÓ, kültéri infra hősugárzók

Infra hősugárzó, infrasugárzó, Moel kültéri hősugárzók, infrafűtések - teraszfűtés azonnal

Infra hősugárzó, infrasugárzó, vonalizzós infrafűtések, fényt kibocsátó infra fűtőtestek kültérre és beltérre egyaránt. A lényeg, hogy a bekapcsolás után azonnali meleget adnak az adott területen fénykibocsátás mellett.

Éttermi és otthoni teraszok, erkélyek, kis autószerelő műhelyek közkedvelt fűtései.  Gazdaságosan használhatóak, mert csak ott és csak akkor működik, amikor és ahol szükség van rá.

Bővebben

Miközben nem a levegőt melegítjük, hanem sugárzás által a kiválasztott tárgyakat, ezek lehetnek például padlók, gépek, berendezések, de mindenekelőtt a dolgozó emberek, még a szállítási utak nyitott kapui sem csökkentik a fűtés teljesítményét és nem vezetnek tulajdonképpen semmilyen energiaveszteséghez, mivel a környező levegő nincs melegítve, tehát nem jön létre levegő általi energiaátvitel, mint a klasszikus fűtési módszerek esetében.

Méretezés

Az infra hősugárzók teljesítmény méretezése szaktudást igényelhet, kérjük, ha nem biztos valamiben, keressen elérhetőségünkön!

Másképp kell méretezni, ha főfűtésre használjuk, másképp, ha zónafűtésre, másképp, ha zárt a tér, másképp, ha egy része nyitott…

moel infra hősugárzók

Alkalmazási területekről itt olvashat bővebben: ALKALMAZÁS

Infra hősugárzó alkalmazási területei

Teraszfűtés

Ami az infrasugárzók alkalmazhatóságával kapcsolatban talán legelőször eszünkbe jut, az a teraszfűtés. Legyen a kívánalom egy étterem nyáron használt teraszának téliesítése vagy akár egy egyszerű erkély melegítése, amíg valaki cigarettázik, a MOEL infrasugárzói megoldást adnak erre. Magyarországon éttermi teraszokon talán a legtöbbet használt a bíborfényű Sharklite széria, pavilonok, sátrak, árusító helyek kedvelt és jó ár-érték arányú infra hősugárzója a FIORE.

Állattartóknak istálló és ólak fűtésére

Az infrasugárzók fűtési mechanizmusa a levegőt, mint közvetítőközeget nem használja, így lehetőség nyílik a folyamatos szellőztetésre is. Megszüntethető az istállók ammóniás levegője, egészséges környezetet biztosítva a lovak számára. Mivel a sugarak célzottan az élőlényeket, tárgyakat melegítik, ezért különösen ajánlott nagy légterű csarnokok, istállók energia hatékony fűtésére. 

rendezvénysátrak infra fűtéseRendezvények, színpadok, sátrak fűtésére

Megoldott ősztől tavaszig a szabadtéri rendezvények fűtése.
Külső teraszok, sátrak, nyitott területek, exkluzív rendezvények. A meleget csaknem 100%-ban a vendégekre irányítja.

Infra hősugárzó raktárak, csarnokok fűtésére 

Nagy belmagasságú és nagy légterű helyiségek felfűtése gázzal nagyon költséges, és pazarló megoldás.

Hagyományos fűtéssel több órás előfűtés lenne szükséges, ráadásul a felszálló meleg hasztalanul elillan.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infra hősugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, azonnal kellemessé téve az odalátogatók vagy ott dolgozók komfortérzetét. A szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

infra hősugárzó, kokomoTemplomok, műemlékek fűtése  infra hősugárzó segítségével

Templomi fűtések kialakításánál elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, továbbá az, hogy megfeleljenek az esztétikai és nem utolsó sorban a műemlékvédelmi feltételeknek. (Jelenleg ez nagyon sok fűtési megoldásról nem mondható el.)

A templomok nagy belmagassága, és a templom rendeltetése miatt is észszerűtlen lenne az egész templomot fűteni. Hagyományos fűtéssel a felszálló meleg levegő miatt haszontalanul a templom tetejét fűtenénk, míg a padoknál hideg maradna. Ezért sokkal célszerűbb helyi infrafűtést alkalmazni, ami közvetlenül és célzottan a templomba látogató hívőket fűti.

Ipari üzemek, műhelyek fűtése

csarnokfűtés infraMűhelyekre jellemző, hogy viszonylag nagy légterű helységekben kerülnek kialakításra, míg a bennük folyó munkavégzés általában kis területre koncentrálódik. Felvetődik a kérdés: vajon szükséges-e az egész műhelyt felfűteni, vagy elég a helyi fűtés alkalmazása? A kérdés költői, hiszen mindannyian törekszünk a takarékos megoldásokra.

Az infra hősugárzó bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet. A mennyezetre szerelhető infra sugárzók további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.

Segítségükkel egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.

infrafűtés webáruház